Atelier Nichita

Cornul Abundenţei este un simbol al belsugului si al recoltei bogate. Cele mai vechi referiri la acest simbol provin din sec. VI î.e.n. Mai este numit și cornucopia (lat. Cornu Copiae) sau Cornul Amaltheei. In mitologie , Amalthea este cunoscuta ca o zeita ( in alte povestiri apare ca o capra sau o femeie care are o capra ) ce l-a adoptat si crescut pe Zeus –Jupiter. In timp ce se juca cu Amalthea , Zeus ramane in maini cu un corn, drept mangaiere pentru Amalthea pe care o iubea foarte mult , a hotarat ca acest corn sa ramana intotdeauna un corn al abundentei pentru orice este nevoie . Cornul Amalthea devine un simbol al abundentei nelimitate .Legenda spuna ca atunci cand Zeus a crescut , din pielea Amaltheei si-a facut o armura care nu putea fi strapunsa de nimic . Dupa razboiul cu titanii si detronarea lui Saturn , Zeus ii da aceasta armura fiicei lui Atena –Zeita intelepciunii .
Acest Corn al Amaltheei, denumit şi Cornul Abundenţei, avea darul să ofere po¬sesorului lui orice şi-ar fi dorit acesta.
Pentru nativii din zodia Fecioarei, talismanele în formă de îngeri sunt norocoase şi protectoare. Cele în formă de fructe sau cornul abundenţei le aduc acestor nativi noroc de bani şi şansă în carieră şi afaceri.

Afișez singurul rezultat

Show Grid: 3 4 5